Πατήστε play περιμένετε 5 δευτερόλεπτα. Αν κάποιο από τα Link δεν παίζει γράψτε το στα σχόλια. Ενεργοποιήσετε το Adblock Chrome & Firefox ( Adblock: uBlock Origin)
Favorite

Honeyland (2019)

Στη Γη του Άγριου Μελιού: Κάπου στα Σκόπια ζει η Χατίτζε Μουράτοβα με την ηλικιωμένη μητέρα της, σε ένα χωριό χωρίς δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό. Τελευταία μιας σειράς γενεών μελισσοκόμων άγριου μελιού, η Χατίτζε, ένα ακατάβλητο γέννημα-θρέμμα της φύσης, βγάζει μικρές παρτίδες αγνού προϊόντος, το οποίο και πουλάει στα Σκόπια ή στην πλησιέστερη πόλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων ωρών με τα πόδια από το χωριό της. Το ντοκιμαντέρ των Κότεφσκα και Στεπάνοφ παρακολουθεί στενά τη Χατίτζε να εκτελεί την καθημερινή ρουτίνα της με τη γνώση και την έγνοια μιας γυναίκας που εκπαιδεύτηκε όλη της τη ζωή να κάνει μόνο αυτό, αλλά με το αβίαστο ταλέντο της βιωματικής μελισσοκόμου. Με γυμνά χέρια και ακάλυπτο κεφάλι μιλά στις μέλισσές της, τους τραγουδάει και τους υπόσχεται πως το μισό μέλι που μαζεύει με προσοχή και σβελτάδα είναι για εκείνην και το άλλο μισό δικό τους.
Το ντοκιμαντέρ Στη γη του άγριου μελιού, που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ του Sundance κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο της επιτροπής και κατόρθωσε να αποσπάσει διπλή υποψηφιότητα στα Όσκαρ ως ντοκιμαντέρ και διεθνής ταινία, συναρπάζει με την αξιοπρέπεια μιας δυναμικής, αταλάντευτης πρωταγωνίστριας με direct εικόνες από έναν κόσμο που θα πιστεύαμε πως έχει χαθεί στον χρόνο.

Duration: 89 min

Release:

IMDb: 8.0

Honeyland (2019)
Honeyland (2019)
Honeyland (2019)
Honeyland (2019)
Honeyland (2019)
Honeyland (2019)
Honeyland (2019)
Honeyland (2019)

Comments

Αφήστε μια απάντηση