Πατήστε play περιμένετε 5 δευτερόλεπτα. Αν κάποιο από τα Link δεν παίζει γράψτε το στα σχόλια. Ενεργοποιήσετε το Adblock Chrome & Firefox ( Adblock: uBlock Origin)
Favorite

Bridge to Terabithia (2007)

Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια: To Bridge to Terabithia (ελλ. τίτλος Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια) είναι μια ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 2007 σε σκηνοθεσία Γκάμπορ Τσούπο. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Walt Disney Pictures σε συνεργασία με τη Walden Media και αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Κάθριν Πάτερσον. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 16 Φεβρουαρίου του 2007 και κατέλαβε την πρώτη θέση στα ταμεία το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της.O Τζές και η Λέσλι είναι δύο παιδιά από διαφορετικούς κόσμους που θα βρεθούν γείτονες και συμμαθητές. Μια στενή φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ τους με βάση την κοινή τους αγάπη για τη φαντασία. Ο Τζες είναι ένας πιτσιρικάς με ταλέντο στη ζωγραφική. Μέλος φτωχής αμερικάνικης οικογένειας, νιώθει μόνος ανάμεσα σε τέσσερις αδελφές, μια αδύναμη μάνα και έναν σκληρό πατέρα. Στο σχολείο, συχνά – πυκνά γίνεται στόχος νταήδων. Δεν αντιδρά όμως. Ευγενικό παιδί, εμφανίζει μια στωικότητα ενήλικου. Διέξοδός του, ο άδολος έρωτας – θαυμασμός που νιώθει για τη δασκάλα της μουσικής. Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν στην τάξη του εμφανίζεται μια καινούργια συμμαθήτρια, η Λέσλι. Η Λέσλι είναι κόρη διανοουμένων (συγγραφέων), είναι έξυπνη, αθλητικότατη και διαθέτει οργιώδη φαντασία. Η οικογένειά της εγκαθίσταται δίπλα στο σπίτι του Τζες και τα πράγματα έρχονται έτσι ώστε, παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, οι δυο τους να γίνουν πραγματικοί φίλοι.

Bλέπουν ένα σχοινί να κρέμεται πάνω από ένα ποταμάκι. Αυτό θα είναι το «κλειδί» για να περάσουν απέναντι, στην άλλη πλευρά, σε μια μαγική χώρα με το όνομα Τεραμπίθια. Μια χώρα όπου οι δυο τους είναι βασιλιάδες, όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν παράξενα πλάσματα, όπου τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η ζωή του Τζες αλλάζει προς το (πολύ) καλύτερο. Θα περάσουν αξέχαστες στιγμές μέχρι τη μέρα που ένα τραγικό γεγονός θα έρθει να ανατρέψει τον κόσμο τους.Η Λέσλι πήγε να περάσει το ποτάμι και το σκοινί κόπηκε και χτύπησε σε μια πέτρα στο κεφάλι.Η Λέσλι έτσι πέθανε.Ο Τζές στεναχωρήθηκε πολύ.Έτσι αποφάσησε να φτιάξει μια φέφυρα που θα οδηγούσε στην Τεραμπίθια για την μικρή του αδερφή.

Ο Τζές Άαρονς είναι ένας νεαρός επίδοξος καλλιτέχνης που φοιτά στην πέμπτη τάξη του δημοτικού σχολείου. Ζει στο Lark Creek, στη Βιρτζίνια. Η οικογένειά του αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο Τζές έχει πέντε αδερφές, μία εκ των οποίων είναι η Μέι, η μικρότερη από τις αδερφές του. Κάθε μέρα πηγαίνει στο σχολείο με το σχολικό λεωφορείο συνοδευόμενος από τη Μέι. Ο Τζες αποφεύγει το σχολείο εξαιτίας μερικών κοριτσιών-τραμπούκων. Στο σχολείο μερικοί άλλοι μαθητές πειράζουν τον Τζες. Την πρώτη μέρα του σχολείο στην τάξη έρχεται ένας καινούριος μαθητής, η Λέσλι Μπουρκ. Στο διάλειμμα ο Τζες λαμβάνει μέρος σε ένα διαγωνισμό μεταξύ αγοριών, για τον οποίο είχε προπονηθεί στο σπίτι. Η Λέσλι λαμβάνει κι αυτή μέρος την τελευταία στιγμή και καταφέρνει να νικήσει όλα τα αγόρια, προς μεγάλη ενόχληση του Τζες. Στο δρόμο για το σπίτι ο Τζες και η Λέσλι ανακαλύπτουν ότι είναι γείτονες.

Duration: 96 min

Release:

IMDb: 7.1

Comments

Αφήστε μια απάντηση